II. évfolyam, 12. szám (2021. december)

Köszöntöm Kedves Olvasó!
Pár nap és Karácsony, ünnepbe öltöztetjük a lelkünk és szeretteinkét.

Szerkesztőségünk minden munkatársa nevében mondhatom, változatos év áll mögöttünk. Olyan életutak, tapasztalások szemtanúja voltam, mely engem is tanított. Ez az év hozott örömöt, bánatot, építő fejlődést és veszteséget egyaránt. Ám mindenképp egy valamit megtanított, túl lehet élni, és erőt lehet nyerni minden helyzetből. Hozott elköteleződést és elengedést. A tavalyi után azt reméltük fellélegezhetünk, ám még ébernek kell lennünk és figyelni magunkra és embertársainkra, a felelősség a miénk.

Azt gondolom jó ha szem előtt tartjuk továbbra is, hogy nem a tárgyakban van az érték, hanem emberi kapcsolatainkban. Szeretteinkben, családtagjainkban, barátainkban és felebarátainkban. A velük való kapcsolat az első. Szeretni és szeretve lenni magunk és mások által. Odafigyelni a másikra. A hiányt szenvedőkre különösen. Együttérzéssel felismerni a szükséget és emberként felkarolni a szenvedőt. A Karácsony üzenete ne csak az ajándékozás legyen és a meglepetések várása, legyen lelkünk igénye az emberi egység és méltóság megélésére, a belső tüzünk és melegségünk kiárasztására a körülöttünk lévőkre. Fürdőzzünk meg egymás fényében, hisz minden próféta üzenete egy jobb, élhetőbb világ vízióját vetíti elénk. Kezdjük el mi magunk e jobb világ megteremtését. Hozzuk meg ezt a döntést az ünnep meghitt fényében. Legyen a Karácsony teremtő ereje a miénk, váltsuk meg a világot a szenvedéstől kicsiben, előbb magunkban.

Szerkesztőségünk minden munkatársa nevében kívánok Áldott, Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új esztendőt minden Kedves Olvasónknak!